Keto og sund uden kur

photo-1523049673857-eb18f1d7b578

Ketokost er en af ​​de bedste tilgængelige muligheder, hvis du forsøger at tabe dig sikkert og hurtigt.

Denne diæt giver dig mulighed for at spise lækkert kød, sunde fedtstoffer og grøntsager - alt sammen målrettet mod at hjælpe dig med at forbrænde det ekstra fedt på din krop ved at sætte dig i ketose! 

Fascinerende, ikke? 

For at forstå, hvordan Keto- diæten fungerer, skal du lære om makroer, som er dem der giver næring til vores krop.

Makroer refererer til tre vigtige næringsstoffer: kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. 

Disse betragtes som de tre essentielle makronæringsstoffer, som vi bruger for at få energi. Normalt består et typisk måltid af 60% kulhydrat, 20% protein og 20% ​​fedt 

Keto diæten foreslår, at du reducerer procentdelen af ​​kulhydrater og gør din kost mere protein og fedt. Når du beslutter dig for at gå på en Keto- diæt, består dine måltider generelt af 65% fedt, 30% protein og 5% kulhydrat. 

Hvis kroppen får mindre end 20 gram kulhydrat hver dag, går det ind i ketose, en metabolisk proces, der forbrænder lagret fedt ved at producere ketonlegemer, der leverer den energi, der kræves. 

Så hvis du planlægger dine måltider omhyggeligt og holder kulhydratforbruget ekstremt lavt, kan du forvente at tabe dig hurtigt.

Her er en 3-dages Keto madplan

Fordelen ved denne diæt er, at måltiderne ikke er intetsigende og rimeligt nemme at tilberede.

Keto diæt dag 1

Morgenmad: Pandekager og stegte broccoli

Knæk to æg i en skål og tilsæt 1/2 spsk mandelmel. 2 spsk flødeost og et nip salt efter smag. Pisk blandingen, indtil du får en glat blanding af hældningskonsistens. Varm smør på en pande og steg pandekagerne en efter en.

Skær et lille stykke broccoli i buketter og vask dem under rindende vand. Varm olivenolie op i en gryde og kom lidt hakket hvidløg i. Steg broccolibuketterne i et minut eller to. Drys lidt havsalt, og din morgenmad er klar.

Bemærk: Hvis du foretrækker dine pandekager lidt sødere, kan du tilføje en knivspids kanel eller vanilje i stedet for salt i pandekageblandingen og parre de kogte pandekager med friske jordbær.

Snack: diverse nødder

Du kan have en håndfuld blandede nødder for at forhindre pludselige sult. Mandler, cashewnødder og pistacienødder er alle keto-venlige nødder. Du kan riste dem let for at forbedre smagen.

Frokost: Stegt kylling og grøntsager

Kom 250 gram hakket kyllingebryst til opvarmet olie i en gryde. Hak noget kål, peberfrugter og tomater og tilsæt dem efter 5 minutter. Steg det og tilsæt ingefær og hvidløg efter fem minutter mere. Sluk for varmen, og riv lidt ost oven på blandingen.

Aftensmad: Broccoli-svampesalat med kylling i tern

Skær en lille broccoli og nogle svampe i mundrette stykker. Skær et kvart pund kyllingebryst i tern. Varm olivenolie op i en wok og kom først kyllingetern i. Når de er let stegt, flyttes de pænt til en skål Kog broccolien og svampene i 1 minut, og tilsæt den til kyllingen. Tilsæt et par fed knust hvidløg og vend rundt, tilsæt evt. et par spsk. olivenolie. Sluk for varmen og drys oregano generøst. Din middag er klar.


Keto diæt dag 2

Morgenmad: røræg, kalkunbacon og grillede rosenkål

Knæk to store æg, tilsæt lidt salt og peber. Pisk det sammen 

Hak et halvt løg og en tomat i små stykker og tilsæt dem til æggene. Varm lidt smør op i en gryde og hæld æggeblandingen - lav til røræg. Når æggene er halvt færdige, kan du rive lidt ost i for ekstra smag.

Grill to skiver kalkunbacon.

Anret nogle rosenkål på et spyd og dæk dem med hakket hvidløg, knust ingefær og olivenolie. Grill hver side i 5 minutter til en lys gylden farve. Nu er din lækre morgenmad klar!

Snack: Grøntsagsstave dyppet i jordnøddesmør

Skær gulerødder og/eller selleri i 3-tommers stave. Dyp dem i jordnøddesmør til en hurtig og velsmagende snack.

Frokost: fyldte kål

Tag et stort kålblad og blancher det i saltet vand i 30 sekunder. 

200 gram drysses med havsalt og peber. Skær 1 tomat og 1 grøn peberfrugt i små tern. Varm olie op, og smid tomaterne og peberfrugterne først. Efter et minut tilsættes rejer og alt steges let i 1 minut. Tilsæt 1 skefuld smør og nogle hakkede hvidløgsfed og steg i endnu et minut. Sluk og dit fyld er klar. Læg det inden i kålbladet, rul sammen og spis

Aftensmad: koteletter af kalv eller lam 

Svits koteletter med ben på begge sider i opvarmet olivenolie i cirka 4 minutter. Tag smør i en skål og bland det med rosmarin og hakket hvidløg. Læg koteletterne på en bageplade penslet med smørblanding og kog i 12-15 minutter ved 200 grader Når det er gjort, dryp mere smør på koteletterne og nyd din middag.

Keto diæt dag 3

Morgenmad: smoothie og pølse

Hvis du er en person, der foretrækker en sød morgenmad, så kan du gå efter en frugt smoothie, der smager fremragende, mættende og har få kulhydrater. Tilsæt frosne jordbær, frosne hindbær og frosne brombær i en blender. Tilsæt mandel- eller kokosmælk for at få en fyldig og cremet smag. Blend dem sammen. Du kan drysse nogle stykker mandel og revet kokos ovenpå for at forbedre smagen.

Har to kalkunpølser ved siden af ​​er det endnu bedre. 

Snack: Æggemuffins ( 2 portioner)

Knæk og pisk et æg. Tilsæt 3-5 hakkede svampe i det. Knus et fed hvidløg og tilsæt en knivspids havsalt og peber. Bland godt og hæld i to muffinforme. Du kan også tilføje ost eller tomater til variation.

Frokost: Klassisk æggesalat med et twist

To hårdkogte æg og skær små stykker. Skær et løg og en avocado i små stykker. Vask derefter en håndfuld cherrytomater. Bland alle ingredienserne i en skål og tilsæt en knivspids salt. Du kan simpelthen presse saften af ​​en halv citron i den, og din æggesalat er klar til at blive spist.

Eller du kan tilberede en ordentlig dressing ved at blande 2 spsk mayonnaise, 2 spsk græsk yoghurt og et strejf olivenolie. Fold gradvist dressingen ind i æggeblandingen og afslut med at drysse med lidt salt 

Aftensmad: Frikadeller og salat

Tag 250 gram hakket oksekød og tilsæt hakket hvidløg, ingefær, revet mozzarella og et æg. Bland godt og form til 5 kugler. Varm olie op i en stegepande, og steg frikadellerne til de er gyldne - cirka 10 minutter. Flyt frikadellerne til en tallerken, og tilsæt 1 hakket løg til stegepanden og steg dem til de er gyldenbrune. Tilsæt 2 hakkede tomater, og fortsæt med at koge, indtil der opnås en saucelignende konsistens. Kom hvidløg og kokosmælk i 

Tilsæt frikadellerne og dæk til. Lad det simre i 15-20 minutter, og din aftensmad er klar.


Så hvis du har lyst til at afprøve Keto er her en mulighed. 

Men når det så er sagt, oplever jeg at det er de færreste der kan holde en diæt som Keto diæten. Derfor anbefaler jeg ikke  som sådan diæter, men når du vil være Sund uden kur, kan disse tre dage være en kickstart eller når du har brug for lidt at gøre lidt ekstra. 

Helt på højde med at jeg også anbefaler fastedage - vel at mærke faste med mad. 

Du kan læse meget mere om det her:

https://www.livingbyfrost.com/2021/06/16/intermittent-faste/


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Instagram