Få styr på stress og binyretræthed

Når dine kortisolniveauer er tiltagende høje, er du ramt af binyretræthed. Her får du at vide, hvornår du nærmer dig udbrændthed af binyrerne, og hvad du skal gøre ved det.Dine hormoner er vigtige for dit energilager. Når dine hormoner er ude af balance, lider dine binyrerHvis du er under meget stress, er der en god chance for, at dine binyrer er svækket. Her er de signaler du skal kigge efter. om du har binyretræthed, og om de bedste livsstilsændringer, du kan foretage lige nu for at justere dine kortisolniveauer.3 stadier af stress og binyretræthedDer er tre hovedstadier af binyretræthed: • Trin 1 - kortisolniveauerne er for høje hele tiden. Mange mennesker har det godt i løbet af dette trin, har meget energi og kan brænde lyset i begge ender.
 • Trin 2 - Hvis du ikke foretager nogen diæt eller livsstilsændringer, vil du til sidst gå ind i fase 2. På dette tidspunkt begynder dine kortisolniveauer at falde og blive for lave, og du vil begynde at opleve træthed og andre symptomer.
 • Trin 3 - På dette tidspunkt er dine kortisolniveauer for lave stort set hele tiden. Du vil sandsynligvis føle dig udmattet og ikke have energi til at udføre de daglige aktiviteter, du er vant til.


Hvordan binyresundhed og tarmsundhed er relateretTo af de vigtigste binyrehormoner hjælper også med at regulere fordøjelseskanalen ved at styrke immunsystemet og reducere inflammation. Disse hormoner - kortisol og DHEA - fremstilles i hele kroppen, men de produceres primært af binyrerne.Kortisol er det vigtigste antiinflammatoriske hormon i tarmen. Hvis dine kortisolniveauer er for høje eller lave, kan du opleve kroniske fordøjelsesproblemer på grund af inflammation i tarmen, hvilket også kan føre til inflammation i andre områder af din krop. Dine vigtigste binyrehormoner hjælper også med at regulere dit tarmesundhed.DHEA, det andet binyrehormon, er ekstra vigtigt for dit immunsystem, da det hjælper med at bekæmpe og forhindre infektioner i tarmen. Vi udsættes regelmæssigt for patogene bakterier, og DHEA hjælper med at beskytte vores kroppe mod dem.Så som du kan se, er det vigtigt ikke kun for sunde binyrer, men for fordøjelsen og immunforsvaret at have de rigtige mængder cortisol og DHEA.Symptomer på stress og binyretræthedBortset fra tarmsundhed er kortisol involveret i nogle få andre vigtige kropsfunktioner. Her er hvordan tilsyneladende ikke-relaterede problemer faktisk kan indikere stress på binyrerne.Forhøjet blodsukker. Kortisol er knyttet til blodsukkerregulering, så hvis dit blodsukker er for højt eller lavt, kan det være et tegn på kortisolproblemer.Lavt blodtryk.Hvis dit blodtryk har tendens til at være for lavt, er det et godt tegn på, at din kortisolproduktion er for lav.Dårlig søvn.Hvis du har problemer med at falde i søvn, forblive i søvn eller ikke føler dig udhvilet, når du vågner op, kan det være et tegn på dysregulering af kortisol.Infertilitet.Binyrehormoner hjælper med at regulere kønshormoner. Hvis du har svært ved at blive gravid, skal du muligvis adressere dine binyrer.Andre almindelige binyretræthedssymptomer inkluderer: • Lændesmerter
 • Knæ svaghed eller smerter
 • Følelse af både "træt og udkørt"
 • Overdreven sved ved ganske lille aktivitet
 • Svimmelhed eller svimmelhed ved stående
 • Muskeltrækninger
 • Følsomhed over for lys
 • Hjertebanken
 • Let irriteret
 • Salt cravings
 • Kroniske infektioner (bakteriel, svampe, gær)
 • Overdreven humørsyg efter at have spist kulhydrater
 • Sødt, sukker og kulhydrat cravings
 • For tidlig aldring
 • Tør hud
 • Lav libido
 • Let forskrækket


Sådan understøtter du dine binyrer- Få styr på stress og binyretræthedHealing af binyrerne er mulig gennem livsstilsændringer, kost og tilskud. For det første er det afgørende at gennemføre sunde livsstilsændringer, der hjælper med at fremme balance og reducere stress.Lavere stressniveauer. Tag dig tid til selvplejepraksis som yoga eller meditation. Du kan også prøve disse genoprettende yogastillinger for binyretræthed!Fjern sukker og forarbejdede fødevarer. Forarbejdede kulhydrater og sukker lægger en masse stress på binyrerne. Fjern gluten, mejeriprodukter og soja fra din kost, da disse fødevarer har tendens til at forårsage inflammationSpis en naturlig, ren diæt. Spis animalsk protein, sunde fedtstoffer, grøntsager og frugt.Få søvn af høj kvalitet. Vores kroppe har brug for 7-8 timers kvalitetssøvn hver nat for at styrke binyrerne. Gør det til dit mål at gå i seng kl. 22 hver aften.Undgå kaffe i 30 dage. Kaffe slider på dine binyrer. Tag en pause ved at drikke rigeligt med frisk vand og urtete i stedet for kaffe i en måned. Efter din afgiftning af kaffe skal du begrænse dig til en kop kaffe om morgenen.Få styr på stress og binyretræthed med:Kosttilskud, der understøtter binyrerneProbiotiske kosttilskudUd over livsstilsændringer er der visse vitaminer, der kan hjælpe med at øge binyresundheden. Prøv at fokusere på at spise flere fødevarer, der indeholder disse vitaminer, eller tag dem i supplementform.C-vitaminC-vitamin er direkte relateret til cortisol output. Faktisk findes C-vitamin i sin højeste koncentration i binyrerne. Valg af C-vitamin med bioflavonoider kan hjælpe med at absorbere C-vitamin.B-vitaminerB-vitaminer er nødvendige for tarmens sundhed og generelle velbefindende. Især er pantothensyre eller B5 vigtig for binyrerne, da den spiller en rolle i skabelsen af ​​ethvert hormon i kroppen. Vitamin B5 hjælper også med angst, stress og produktion af cortisol.Adaptogene urterUrter som rhodiola, ginseng, cordyceps og ashwagandha er alle kendt for at understøtte binyrerne. Disse urter betragtes som enAdaptogene fordi de tilpasser sig din krops tilstand og forbedrer den. Med andre ord hæver de cortisol, hvis din cortisol er for lav, eller sænker den, hvis den er for høj.Så bottom line er når du lider af stress og binyretræthedHvis du har oplevet nogen form for kronisk stress (fysisk, mental, følelsesmæssig) i længere tid, så foreslår jeg at få testet dine binyrer. Når du har støttet dine binyrer gennem kost, livsstil og tilskud, kan du begynde at helbrede din krop, genvinde din energi og føle dig levende igen.Jeg kan nu hjælpe dig med at teste din binyre sundhed og hvis du i fremtiden vil undgå at presse dig selv og udmatte dine binyre - så er det vejen frem 

Benyt rabatkoden: Siff482Frost15%De anbefalede test til binyretrætte og stressede er: Hormontest DNA Health og diet 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Instagram