Hjem » Blog » Når sundhed bliver farlig

Når sundhed bliver farlig

Jeg har i den seneste tid siddet på  sidelinjen, i  mange af de diskussioner der har været om sundhed, om covid-19 / corona, om vacciner og…

Jeg har haft lyst til, at dele mit synspunkt og jeg har haft lyst til  at råbe højt ( indimellem) …men  jeg har ikke gjort det og ikke fordi jeg ikke tør sige min mening. Simpelthen fordi der er så  mange tastaturkrigere og trolde der dukker op og gør debatten aggressiv og enfoldig. 

Det vil  jeg ikke bruge min tid og dyrbare energi på

Når det så er sagt, er det stadig svært for mig at forstå hvorfor den sunde livsstil og den sunde fornuft –  gøres forkert og gøres farlig.  

Der har i debatten var fremme om d- vitamin  og c- vitamin kan helbrede covid- 19 eller om  det kan booste immunforsvaret ? 

Tidligere var det at sukker ikke var farligt, skal vi vaccinere eller drikke mælk.

Hvis du har en mening om det. Uanset om  det er den ene debat der raser eller den anden kommer tastaturkrigerne frem, troldene dukker op og fødevaresstyrelsen løfter pegefingeren og udsteder bøder. 

Hvornår er mad blevet farligt

Måske er der ikke evidens i deres øjne, men hvornår har det været farligt at spise citrus, fisk og få sol på kroppen – så hvorfor ikke prøve det ? 

Når jeg taler med lægen, er jeg forkert fordi jeg ikke spiser det “fuldkorns rugbrød” som brødfabrikanterne laver eller drikker den mælk som mejeriet hælder på kartoner 

“ Jeg kommer jo til at mangle fibre, vitaminer og få svage knogler” 

Når jeg handler er jeg forkert, fordi jeg hellere vil lade en pakke pålæg ligge i køledisken og vingummier på hylden. 

“ Det er pjat med tilsætningsstoffer og sødemidler de er ikke farlige” 

Når jeg er inviteret  ud  er jeg forkert, fordi jeg ikke spiser flæskestegen og lader dessertkagen være. 

“kage og flæskesteg har aldrig skadet nogen “

Nej måske ikke, men når jeg ser hvor mange “skavanker “ den  helt almindelig dansker døjer med dagligt, så er det svært for mig at forstå at den sunde livsstil gøre forkert. 

Hvis din bil mangler olie på motoren så køber du en motorolie og hælder på. Du hælder jo ikke rød sodavand på !

Hvis nu din krop har “skavanker” på  grund af mangel på gode sunde næringsstoffer, eller er overbelastet af tilsætningsstoffer – hvorfor så  ikke prøve at give den det den har brug for. 

Hvorfor er det pludselig forkert at spise mad uden tilsætningsstoffer, og kød hvor man ved at dyret har haft det godt, og ikke er transporteret i lastbil på  vej til slagteri – ned igennem europa, eller fisken er fanget frit i vandet og ikke har gået i bur. 

Vores forfædre kunne spise hel mad. 

Hvorfor er vi  kommet så langt væk fra det oprindelige, at kemikalier, tilsætningsstoffer, penicillin, pesticider, hormonforstyrrende stoffer og alle mulige E- nummer er blevet det normale og det vi dagligt byder vores krop. 

Så hører jeg argumentet – det er produktion og det er penge. 

Det er rigtigt, vi skal tjene penge.

Men hvis vi kun bød vores krop den sunde mad, den hele mad, de gode råvarer – så blev producenterne  jo nød til at producere det  – udbud og efterspørgsel. 

Når sundhed bliver farligt. 

Jeg  tager mine c- vitaminer, jeg tager mine D- vitaminer, jeg tager omega 3, jeg tager a-vitamin – jeg spiser grøntsager, jeg spiser kød, kager og lækkert brød, jeg motionerer, jeg spiser økologisk og jeg får min søvn. 

Jeg fylder ikke min  krop med E-numre og tilsætningsstoffer, jeg undgår hormon forstyrrende stoffer, jeg færdes i naturen og indånder frisk luft i lungerne. 

Jeg kan ikke se det er farligt, jeg kan ikke se det er til diskussion, jeg kan  ikke se hvorfor det gøres forkert. 

Jeg  vil så gerne at vi alle prøver at tænke over det i vores hverdag og måske kunne du få lyst til at prøve… 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *