Hjem » Blog » Detox

Detox

Naturlig detox få styr på tarmen

Vores krop detoxer hele døgnet,  den udskiller toxiner, affaldsstoffer, hormonrester og rester fra celleproduktion. Det vil sige at alt som kroppen ikke får brugt i løbet af døgnet det detoxes – det udskilles. I dag er der så mange ukendte stoffer( ukendte for vores krop ) som hober sig op  i fedtvæv, lever, nyrer og blod. Så selv om kroppen selv detoner kan den ikke helt følge med og vi er nødt til at hjælpe den på vej 

Hvis du begynder at detoxe og følge strenge diæter uden af at styrke kroppen og forberede den, vil alt  det fra fedtvævet bare have i blodet og belaste kroppen endu mere. 

Se dig  i spejlet

Vores krop er så fint indrettet at den gemmer de farligste affaldsstoffer i fedtceller, hvor de gør mindst skade og så renser den  ud igenne lever og nyrer, de stoffer der ikke er så skadelige. 

Hvis du  ser dig i spejlet, så ser du hver du  har dine fedtdepoter og så kan du se hvor kroppen  er mest belastet. Har  du deller på lårene ( ridebuks lår) så viser det at du ophober hormonlignende stoffer og disse er de hormonfprstyrrende, østrogenlignende stoffer.  Nogle  af disse der kommer fra plastic,  kosmetik og farvestoffer. Disse stoffer er pakket ind i  fedt og gemt væk – så kroppen kan sikre at de ikke skader de vitale organer. 

Fedt på  maven

Kortisol er kroppen stresshormon og viser om din krop er udsat for stress. Kortisol og DHEA er to at vores stress hormoner og en god balance mellem disse er af stor betydning for vores event til at håndtere stress. 

DHEA er det hormon som kontrollerer kortisol så det bliver i en balance, men DHEA reduceres med optil 95% igennem livet. 

Allerede i 40 års alderen  mister du en væsentlig del af den  naturlige evne til håndtere stress på grund af nedsat mængde af DHEA

Fedt på maven viser at kroppen ophober kortisol  og derfor er udsat for stress. Det kan sagtens være at du ikke mærker stress i hovedet,  men din krop giver dagligt udsat for stress når den belastes som en gør med  mad der ikke styrker den, plastic, tilsætningsstoffer, mad den ikke kan  afkode og en stresset livsstil 

Grevinde hæng eller vinkefedt 

Har du grevinde hæng  på armene eller de der deler på ryggen under skulderbladet.. så er det ikke kun  et tegn på en slap muskulatur det er et tegn på at du ikke  har fået nok søvn, for meget alkohol  og alt  for mange kulhydrater. 

Hvad fortæller  dit  ansigt  

Når  du har  set på din krop, skal du også se på dit ansigt, for hvis  du har en fremtrædende rynke mellem øjenbrynene, så er dette et  tegn på at leveren er overbelastet.  Uren hud  i panden og  på kinderne, er et tegn på at dit tarmsystem er belastet. Du kan også  have uren hud, sår eller små rifter rundt om munde og  på læberne. Dette er også et tegn på ubalancer i tarmsystemet. 

Hvis du vil detoxe og få en sund krop er det vigtigt at du ser dig i spejlet så du ved hvor du skal begynde og hvordan du skal arbejd med din krop 

Hvordan skal du  detoxe

Du skal  styrke din krop så  den arbejder bedst muligt med at udskille ,  du skal  undgå stress og du skal berolige dit hormonsystem. 

Første trin  – at styrke kroppen

En stresset krop som har fået for meget alkohol, store mængder af kulhydrat eller er stresset og presset for meget at vilde nytråsfortsætter vil ofte  være i  underskud af: 

Vitamin b

Vitamin c

Vitamin e

Magnesium

Krom

Zink

Omega 3

Probiotiske bakterier

Disse vitaminer  og mineraler vil samme  støtte kroppen i udrensning og opbygning. De probiotiske bakterier styrker tarmen, så  kroppen bliver istadn til at optage alle de gode vitaminer og  næringsstoffer. 

Andet trin    – undgå stress og hormonubalancer 

Når hormonerne er i balance, så kan kroppen bedre  håndtere stress ( og her taler vi om den stress der kan opstå ved uhensigtsmæssig levevis) Derfor skal du meditere, have meget frisk  luft og komme ud og mærke natruen. Et godt tips er at du kan  meditere ude og lave mindfull gåtur…  gå, lyt, mærk og vær tilstede når du går. Naturen har en fantastisk evne til at gøre kroppen mindre stresset, men det er vigtigt at ud ikke bliver forstyrret af musik, telefon eller lignende. 

Du skal  også  træne  under detox

Du skal træne men det skal være let træning, som for eksempel let styrketræning, yoga, gå, taichi og lignende. 

Under et detox  forløb skal du ikke lave hård træning, da dette skaber stress i kroppen og kan  bremse  din detox.

Styrkende og udrensende livsstil.

Kulhydrat reduceret kost styrker din  krops evne til at detoxe og udskille affaldsstoffer igennem nyrer  og lever. 

Dette kan du  selv gøre: 

Grønne grøntsager – der indeholder klorofyll som har en udrensende virkning.

Økologiske citroner – som er kraftig detoxende pga. bitterstoffer.

Kød fra dyr på græs – de inneholder mere omega 3 end konventionelt kød ( hvis du skal spise kød) 

Æg fra økologiske høns

Fisk og skaldyr som er vildtfanget. Så ikke noget pangasius, scampi eller lignende.

Friske økologiske bær, i små mængder

Gode fedtstoffer – kokosolie, avokado, hørfrø, olivenolje, smør i begrenset mængde – alle skal være jomfruoljer og økologiske (for at undgå rester av benzen)

Drikke grøn te, vand og citron

Spis mange bitre urter (brændenælde og mælkebøtte)

Undgå alle former for alkohol, kaffe, sukker, brød og raffinerede produkter.

Du kan også detoxe på andre måder

Når du har styrket kroppen og  kroppens egne udrensnings funktioner, så kna du i 14 dage spise vegetariske supper, benytte  en  detoxkur, eller  tage nogle dage med faste eller juice. Hvilken detox kur du vælger er op til dig selv. Mange foretrækker at spise vegetariske supper og fortsætte med tilskud. Dette kan gøre  i op  til 14 dage. Vælger du en anden  kur så føl anvisningen på pakken. 

Opskrift på detox citron  drik 

1 citron med skræl( den  skal være øko) 

1 citron uden skræl 

1  dl jomfru oliven olie 

1 spsk. Gurkemeje 

1 stor kop vand

Skær det hele i mindre stykker og blend til en smoothie. Du kan justere tykkelsen med mere vand 

Detox er vejen til sundhed og en slank krop 

Vi vælter os i plastic  som gør  os  syge og tykke  – udover at det forurenser havet, forurener det også vores krop. Der findes rester af sprøjte gifte i maden, ftalater, benzen, triclosan, parabener og bisphenol A  er alle hormonforstyrrende eller toxiske stoffer der lagres i kroppen. Så skal vi detoxe – ja det bør vi, men undgå også  disse stoffer i dagligdagen. 

Så du er nødt til at detoxe i din hverdag og i din livsstil. 

Her får du 10 tips til at undgå toxiner i hverdagen. 

Spis økologisk 

Undgå plastic

Brug stål  eller træ

Undgå fede madvarer  i plastic

Køb naturlig kosmetik 

Køb naturlig rengøringsmidler

Kød tandpaste uden flour og triclosan 

Gå  i sauna, gerne infrarød 

Drik vand 

Undgå E- numre 

Vær  til stede i nuet

Vær ude i naturen dagligt 

Følger du disse råd er du godt på vej mod at få en sundere hverdag og  i sund krop

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *