Det vigtige omega 3

omega 3

Omega-3 rig fiskeolie er et af de mest velundersøgte næringsstoffer på markedet. Dets omfattende sundhedsmæssige fordele er gentagne gange blevet bevist, og dyrebaseret omega-3-fedt er et af de få kosttilskud, jeg anbefaler til stort set alle for, at forbedre det generelle helbred.

Det er især vigtigt for din hjernes sundhed,  det kan endda hjælpe med at gendanne hjernefunktion efter en traumatisk hjerneskade. Nyere forskning antyder også, at fiskeolie kan hjælpe med at bremse aldersrelateret hjerneatrofi. Ifølge “Centers for Disease Control and Prevention2 (CDC) forekommer omkring 1,7 millioner traumatiske hjerneskader hvert år i USA, hvilket gør udsigterne til at bruge fiskeolie meget spændende. 

Det er billigt, og selvom det virker blodfortyndende, hvilket i nogle tilfælde kan være kontraindiceret, med blodfortyndende medicin, er bivirkningerne stort set alle gavnlige.

Men udover den positive effekt på hjerneskader, har det også vist sig at Omega 3 har en positiv effekt på ADHD, autisme og andre opmærksomhedsforstyrrelser. 

AntiInflammatorisk effekt med omega 3

Omega-3 fedt, hjælper med at bekæmpe inflammation i hele din krop. 

Forskning viser vigtigheden af ​​dyrebaserede omega-3 fedtstoffer, når vi taler hjertesundhed. Efter at have gennemgået dette emne, er jeg overbevist om, at opretholdelse af et sundt niveau af DHA,  kan være en af ​​de vigtigste fødevareprioriteter.

DHA og EPA er langkædede omega-3-fedtstoffer (henholdsvis 22 og 20 carbonatomer), der findes i fed fisk som vildfanget Alaska-laks, sardiner, ansjoser og visse andre havdyr, inklusive krill. 

Men vi spiser slet ikke de mængder af fisk som er nødvendige. Anbefalingerne siger 350 gram fisk 2 x om ugen, til et hovedmåltid og de 200 gram skal være fed fisk som laks, sild, makrel og sardiner. Derudover skal vi spise fiskepålæg mange gange om ugen… men hvor mange gør det.

De små sølle fiskepakker vi finder i supermarkedet er dyre og der er kun beregnet 100-150 gram pr person, et andet problem er at næsten alt laks vi køber i supermarkederne er opdrætslaks, der desværre ikke indeholder de mængder af omega 3, da der i foderet er meget omega 6. Det vil sige det optager vi  og kan ved at spise opdrætlaks, skabe mere inflammation i vores krop. 

Derfor anbefaler jeg altid et tilskud. 

Den olie jeg anbefaler, tester samtidig dit niveau af omega 3 og ratio mellem omega 3 og 6 

Sammen med D-vitamin tror jeg faktisk, at måling af dit omega-3-niveau er en virkelig vital sundhedstest, der skal udføres på årlig basis.

Ligesom vitamin D, ved mangel på omega-3 vil du blive sårbar over for alle slags kroniske sygdomme. Optimering af din omega-3 er en virkelig grundlæggende faktor for et stærkt helbred. Desværre er mange stadig ikke engang klar over, at der findes en sådan test. Det gør der.

DHA og EPA beskytter dit hjertesundhed

Undersøgelser antyder, at det at spise fedtholdig fisk og andre omega-3-rige fødevarer kan nedsætte din risiko for et dødeligt hjerteinfarkt med 10 procent. I et stort forsøg havde overlevende fra hjerteanfald, der tog 1 gram omega-3 fedt hver dag i tre år, en 50 procent reduceret chance for pludselig hjertedød.

Så for at bevare et sundt stærkt hjerte, er motion ikke nok til at beskytte. Du skal også være opmærksom på dit omega-3 niveau. 

DHA og EPA kan meget mere for din sundhed 

  • Sænker blodtrykket og modvirker eller forhindrer hjertearytmi
  • Forbedring af endotelfunktion, hvilket hjælper med at fremme vækst af nye blodkar
  • Sænke koncentrationen af ​​triglycerid og forhindrer fedtaflejringer og fibrose i det indre lag af dine arterier
  • Hjælper med at forhindre trombose blodprop i et blodkar
  • Modvirker inflammation

DHA og EPA er også vigtige for fordøjelse, muskelaktivitet, blodkoagulation, synsskarphed, hukommelse og læring, grundlæggende celledeling, funktion af cellecreptorer og mere. 

DHA er især vigtig, da det er en komponent i hver celle i din krop og sandsynligvis også i din lever, som transporterer disse molekyler på en meget præcis måde ind i cellemembranerne, hvor de hører hjemme.

Samtidig Regulerer det kommunikationen inden i cellen og mellem celler

Spiller en rolle i at hjælpe din krop med at udnytte sollys korrekt

Har en meget vigtig indflydelse på mitokondrisk sundhed ( dine små brændeovne inde i cellen der skaber energi) 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk