Stress

Hvordan spotter du stress hos en du kender: 

Flere og flere bliver ramt af stress, og ifølge psykiatrifonde viser de nyeste tal at 75000 på landsplan er viser symptomer eller er diagnosticeret med stress. 

Hvad er stress: 

Kortvarig stress er en tilstand, der gør det muligt at reagere og handle hensigtsmæssigt i ekstreme situationer. Længerevarende stress udgør en trussel mod helbredet. Man kan blive stresset på arbejdspladsen i perioder, hvor den årlige statusrapport skal være færdig, hvor hele lageret er ved at blive bygget om, eller hvor man må løbe ekstraordinært hurtigt på grund af mange sygemeldinger blandt personalet. Man kan også blive stresset, hvis der er omvæltninger i privatlivet, fx i forbindelse med flytning eller aktuelle konflikter i parforholdet eller med børnene.

Bliver du ramt af stress kan du blive “fartblind” og måske mærker du det ikke selv, men det kan også være en kollega, ven, manden eller en veninde der er stresset uden selv af se det. 

Hvordan kan du hjælpe med at spotte om de måske skal gøre noget ved det eller hvis det er dig selv. Hvad skal du bemærke hos dig selv

Her får du 5 gode råd til at spotte stress hos en pårørende eller hos dig selv 

1. UBESLUTSOM OG FORVIRRET

Hukommelsesbesvær- og koncentrationsbesvær er blandt de første psykiske signaler, der viser sig ved stress. En person der normalt har tjek på tingene, kan pludselig virke utjekket og glemme aftaler og deadlines.

2. BEGYNDER AT FYLDE MERE

Nogle begynder at “fylde” og kræver mere opmærksomhed end normalt. De taler og snakker måske mere højlydt og hurtigere, virker mere hektiske og reagerer mere aggressivt end normalt.

3. TRÆKKER SIG OG BLIVER INDADVENDT

I stedet for at fylde mere begynder nogle stressramte at fylde mindre, end de plejer. Det kan fx komme til udtryk ved, at de trækker sig, udgår andre mennesker og dropper møder og andre aftaler uden at melde afbud.

4. OPGIVENDE OG UENGAGERET

En stressramt, kan nemt miste overblikket som følge af stress. Det kan vise sig ved, at personen begynder at udvise opgivende adfærd, ikke får løst aftalte arbejdsopgaver før deadline og i det hele taget virker uengageret.

5. IRRITABEL OG TRÆT

Kollegaer, som er stressramte, kan reagerer negativt på humoristiske situationer, som de under normale omstændigheder ville finde morsomt. Personen kan også virke mere træt, udkørt og uoplagt end normalt på grund af søvnløshed.

Kender du en med stress, så er det måske nu du skal træde til og vise dem er der er andre veje.

Vil du gøre noget ved dit stress niveau https://www.livingbyfrost.com/2020/04/13/konsultationer-og-sundhedsraadgivning/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk