Undgå sukker og sukkerfælder

sukker

Som Health & Lifestyle Coach, interesserer jeg mig for at hjælpe dig til at opnå mere sundhed og vitalitet.

En stor synder på vejen mod mere sundhed er sukker og alle de skjulte sukkerfælder.

Rigtig mange har store udfordringer med sukker, det er ikke sikkert du lige frem er “sukkerafhængig” men måske føler du dig bare lidt “brødflov” 

“ lækkersulten “ eller hvad du nu kalder det.

Urmennesket i os, har en stor trang til sødt, men også til salt og fedt. Det er ret smart når vi taler om overlevelse, for her giver sukkeret energi, men som urmennesker fik vi det fra den mad vi samlede og i lange perioder fik vi det ikke.

I dag går vi jo bare ned i supermarkedet og køber vores mad. 

Jeg er helt sikker på, at når du køber slik og sodavand, så ved du godt at du køber sukker og at det ikke er så godt for dig. Men når vi køber mad, regner vi ikke altid med, at der er sukker i og det er her de værste fælder er. Producenterne bruger sukker både for at maden, skal smage og fordi de godt ved at vi  mennesker hellere vil have noget der smager sødt. 

For år tilbage boede jeg i Norge, et fantastisk land, men nordmænd er rigtig glade for søde madvarer. Jeg lavede en undersøgelse af makrel i tomat og gæt engang – den makrel i tomat der sælger bedst, i Norge indeholder lige så meget sukker pr. 100 gram som en cola gør!!!

Så det er svært at undgå sukker

-især det der er skjult i vores madvarer og har du igennem tiden spist den del af disse madvarer ( det tror jeg de fleste mennesker har)

Kan det give så meget “lækkersult” at selv en sund gulerod få dig til at ville have mere.

Hvordan kan du så undgå disse sukkerfælder:

  • Spis så hel mad som muligt
  • Spis regelmæssig måltider
  • Få protein til alle måltider
  • Få gode fedtstoffer til alle måltider
  • Få godt med fibre
  • Hold ud

Spis så hel mad som muligt uden sukker

Når du spiser så hel og ren mad som muligt kan du bedre undgå alt det sukker, de kommer i færdigvarer og forarbejdet mad. Du skal prøve, når du handler at undgå hylderne med pålæg og pølser ( her finder du rigtig mange syndere ) gå også gerne uden om brødhylderne. Ikke fordi du absolut skal undvære brød, men hvis du kan tåle det, så bag noget godt og sundt brød selv.

Gå uden om brødhylderne

Vidste du at et rigtig rugbrød kun indeholder rug, vand og salt… prøv at kigge lidt bag på rugbrødet i supermarkedet, der finder du ikke rigtigt rugbrød, men du kan finde nogle brød der indholder rugmel, sammen med hvedemel og sukker.

Når du spiser hel mad og mad uden en indholdsdeklaration, bliver det egentlig meget nemt at handle, for du behøver kun gå til afdeling for grønt, bær og frugt,  og derefter til fisk, kød og æg.

Er det svært at få tiden til at lave sund og undgå sukkerfælderne 

Jeg er godt klar over at du sikkert tænker, at du ikke har tid til at lave alt fra bunden, jeg kender godt til den frygtede ulvetime eller bare træthed efter job. Men hæng på, i mit næste blog indlæg kommer jeg med rigtig mange tip og trick til at det bliver let at leve sundt.

God jagt på den hele mad
På mit online forløb lærer du at sammensætte din kost og livsstil – så det bliver lettere at undgå disse sukkerfælder.

https://ezme.io/c/P1/ePTQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk