Flint
Balanceret sundhed,  Træning

Flint i Form – de første udfordringer

Nu er Flint for alvor kommet igang med programmet og ikke mindst arbejdet mod hans mål.

du har måske set på facebook siden at jeg er begyndt at skrive lidt om Flint og hans arbejde mod målet.

Men her på bloggen kommer den ærlige historie og hele historien, som jeg håber kan inspirere dig.

Københavns marathon er kun et delmål for Flint

Flint har sat sig et mål, der er så vildt og først kommer til at foregå i 2021. Det jeg kan afsløre nu, er at han både skal kunne løbe, svømme og gå

længere distancer, på tid og han bliver temmelig sikkert alderspræsident i flokken… meget mere om det når vi når der til.

Men derfor er han nødt til at have et delmål, og her valgte han, at han vil løbe Københavns marathon, det har han tidligere prøvet og føler sig fortrolig med.

Han må da være i super god form siden han sætter så vilde mål

og det er jo der, det bliver spændende – for det er han IKKE

Jeg kan godt afsløre at Flint også er min mand ( ja og det er bestemt udfordrende af blive trænet at konen) men anyway…

Da jeg mødte Flint havde han diabetes, for højt blodtryk og fik alverdens medicin.

I starten, hvor det var nyt og spændende af ændre livsstil skete der så meget med hans diabetes og blodtryk at han kunne lægge medicinen på hylden. Men det bliver også hverdag.

Når hverdagen melder sig, gamle vaner, gamle handlemønstre, arbejdspres og alt for meget stress igen er en del af dagen – ja så skete der et et skred i hans ellers genvundne sundhed.

Flint kom på medicin igen…

ikke noget der passer ham ( og bestemt heller ikke hans kone) men nogle gange kan det være nødvendigt i en periode indtil der er styr på dele hele igen og han har fået rystet en ny hverdag på plads.

Så hans mål og del mål er også en skridt på vejen til forhåbentlig, at slippe medicin og kunne leve et sundt og balanceret liv.

Når vi sætter os så store mål, der synes næsten umulige at nå, så sker der noget helt vildt i vores psyke og i vores tanker.

Hvis vi sætter os mål der er lige inden for rækkevidde, så sker der ikke den samme ændring i vores tanker.

For når målet er så nært og kan nåes inden for vores komfortzone

så kender vi jo allerede værktøjerne til at nå der hen og så stræber vi ikke så meget efter at nå det.

Når du  sætter et mål du tror er uden for rækkevidde.

og som lige umiddelbart synes umuligt at nå, så begynder du at ændre dine tanker, ændre handlemønstre og tænke kreativt – kun sådan kan du nå et mål der er så langt ude.

Der er denne energi, Flint skal arbejde ud fra.

Hvis du forestiller dig, at udgangspunktet lige nu er en mand der bliver 60 i år, har diabetes og forhøjet blodtryk som får medicin og hvor stress er en faktor der hele tiden er i spil.

Den lurer konstant under overfladen og har været en tro følgesvend i hans liv igennem mange år.

Ikke at det har været en god følgesvend, men den var der.

Som han selv siger, så føler han sig udbrændt efter alt for mange år med alt for meget arbejde. for dårlig livsstil, dårlig kost, ingen kærlighed, glæde og den omsorg og beundring vi alle har brug for. Bare fordi vi er os og ikke fordi vi er dygtige til vores arbejde.

Det er udgangspunktet vi startede fra.

Når du er der, hvor du for alvor er klar og du ved at nu er der ingen vej tilbage.

Så er det at miraklerne sker.

Her er Flint nu –  her fra, starter hans rejse og de første skridt på vej mod Københavns Marathon er løbet.

Det er vigtigt når man starter sådan en rejse – uanset om det er Flint, dig eller mig, at det sker i et tempo hvor kroppen kan være med, hvor sindet finder glæde og hvor det hele giver mening.

Det er det jeg mener når jeg både taler og skriver om balanceret sundhed, balanceret livsstil og balanceret træning. Hvis du også har sat dig et mål

Vi kan alle få en eller anden skrap kur og tabe x antal kilo, vi kan også alle sammen få et træningprogram og træne hårdt for at nå vores mål. Det har skam også en effekt, men hvor længe holder det?

Endnu et forsøg i rækken…

Jeg oplever alt for ofte, når vi glemmer at få sindet med, opleve glæden og få det hele til at give mening, så lykkedes vi ikke og så bliver det bare – endnu et forsøg i rækken af mange.

Derfor er det vigtigt for mig, at på Flints rejse skal det give mening for ham, han skal opleve glæden ved det, han skal synes det er sjovt og selvom det til tider er hårdt. Han skal nyde det og han skal finde glæde ved den nye livsstil.

De første skridt blev løbet og de første ændringer i kosten blev lavet.

Flint er startet med træning, han synes er sjovt, og som giver mening i forhold til hans mål.

Han er startet på program der er med til at få ham i lidt bedre form, der er intervalløb , styrketræning med kropsvægt, der er afslapning og så er der den mentale del af det -hvor han er nødt til at kigge på sit arbejdsliv og sit stressniveau.

Den mentale del af hans træning er nok den der fylder mest

For hvis han bliver ved med at balancere på kanten af stress kolaps så vil han aldrig nå sit mål, derfor er det en vigtigt del af træningen

Kosten bliver også en stor del af denne rejse, som du kan læse om i næste blog indlæg.

Her kommer jeg ind på det der er vigtigt for Flint men også hvad du kan gøre med kosten hvis du kan identificere dig med Flint og hans symptomer eller du også balancerer på kanten når vi taler stress.

Følg #flintiform på insta og facebook 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.