det store sundhedstjek
Balanceret sundhed,  Træning

Det store sundhedstjek og mål for 2020

I dag tager vi hul på et nyt år og i vores familie har vi sat os nye mål og nye udfordringer.

Du skal se dit mål for at kunne nå det

Et nytårsforsæt er ofte et mål der sjældent bliver fuldført, og derfor tror jeg ikke helt på dem. Vi kan ikke sætte os mål bare fordi det er nytår og fordi nu bør vi gøre noget. Hvis et mål skal kunne nåes skal det være synligt – eller du skal have gjort det meget tydeligt for dig selv, hvorfor vil du dette, hvordan gør det dette og hvad får du ud af det. Vi skal sætte os mål der giver mening, er målbare og som er tilpas udfordrende. 

Min mand skal have det store sundhedstjek – men hvorfor nu det.

Min mand har sat et mål for sig selv, der giver mening, er målbart og er udfordrende.

Han bliver 60 år i 2020, og ja nogle vil nok mene at det er sådan en ” 60 års krise” , men  som jeg ser det – så har han igennem de seneste 3 år været i en rivende udvikling. ( jeps det er de år han har kendt mig 😂) så dette mål er ikke en krise det er et led i den udvikling der allerede er igang.

Da vi mødtes havde han diabetes, for højt blodtryk  og var super stresset. Jeg trådte ind i han  liv med alle mine grøntsager, min sundhed og min, til tider, anderledes måde at se verden på.

Han tog imod de udfordringer jeg udsatte ham for.

Da han begyndte at leve som jeg gør, gav det meget postive resultater i forhold til hans medicinforbrug, han diabetes og ikke mindst blodtrykket. Stress er stadig en faktor der i  perioder kommer i  spil.. men han ved hvordan  han skal håndtere det.

Men det var ikke helt nok, for det gav ham ( og mig ) en fornyet lyst til at gå videre på denne rejse.

Vi solgte alt og omlagde vores liv.

Vi havde et stort hus, meget arbejde og meget at passe. Græs der skulle slåes, vinduer der skulle vaskes etc. og alt tog bare meget tid.

Så vi besluttede at sælge alt, og flytte i campingvogn. Vi har ikke gjort det at nød, mangel på bolig, fordi  vi vil bygge nyt  – vi har gjort det fordi vi har lyst og vi nyder den frihed der er idet og nej – vi er ikke ved at bygge nyt og vi leder ikke efter andet hus.

Campingvognen er vores hjem og her bliver vi.

Vi ville have frihed til at gøre det der giver os glæde i livet. Vi vil have mulighed for at kunne holde fri når det passer os, rejse når det passer ind i vores liv og ikke være styret at rudekuverter og græsslåning ( det tog mindst 4 timer at slå græsset, og 1 uge at nå den “daglige” rengøring fordi huset var så kæmpe stort).

Så her er vi i dag – bor på 40 kvm i campingvogn, istedet for 780 kvm hus. Rengøring tager 30 min og græsset ca. det samme.

Vi har tid og frihed til, at gøre det som  der giver os energi og giver vores liv mening.

Mål er vigtige for udvikling

Jeg tror på at det er vigtigt, at have mål at gå efter, ellers går vi lidt i stå inden i og kommer nemt til at løbe rundt i ” hamsterhjulet”

Heldigvis har min mand det på samme måde, og vi har derfor sat nogle virkelig spændende mål for vores 2020.

Og det er her:

Det store sundhedstjek kommer ind

Min mand har sat det mål, at han i starten af 2021 skal til en test hvor han skal

  • gå 40 km med 25 kilo i rygsæk og på under 16 timer,
  • han skal svømme 300 meter og de 15 meter er under vandet og
  • han skal løbe 2,4 kilometer på under 12 minutter.

Nu har han tidligere gået og ved at det bliver en hård tur, og når man sætter sådan et mål er det virkelig vigtigt med delmål.

Derfor er hans delmål at løbe københavns marathon som jo i sig selv er noget af en udfordring. Disse vilde mål kræver at han både får trænet, spist og sovet rigtigt, derfor starter vi med det helt store sundhedstjek.

Han får mig som træner, coach og sundhedsrådgiver

Og det skal nok blive udfordrende for både ham og mig  – for jeg kommer helt sikker til at være en “pain in the ass”

Det første han skal  igennem er:

En kropsscanning på inbody her ser vi vægt, fedt og muskelmasse samt placering. Men jeg kan også se om  han har lige meget muskel styrke i hele kroppen. Det er jo vigtigt at der er nogenlunde balance.

En screening hvor jeg tester hans krop og ser på ubalancer, skævheder også i bevægelse. Det er vigtigt når jeg skal til  at lave træningsprogram til ham

og så laver vi test der viser hans sundhedstilstand.

Vi  tester blandt andet:

  • hormoner
  • kolesterol
  • blodsukker
  • blodtryk
  • PSA

Derefter skræddersyer jeg hans træning og kost så han kan præstere optimal på de rigtige tidspunkter. Kosten komme til at indeholde mange grøntsager så jeg må igang med at finde på nye opskrifter og nye måder at tilberede det på. Ellers bliver det hurtigt kedelig og for mig er nydelse meget vigtigt også selvom man sætter sig store mål.

Vi tager hul på et spændende  2020  med store mål

og vi starter allerede den 1. januar hvor vi stikker af til varmen og til den første træning. Det er vigtigt for os, at der er balance og at hele denne 2020 mission bliver balanceret – for jeg tror på, at det er det er det, der kan få ham til at nå  sit mål.

Når der sættes så hårdt ind med træningen er det lige så vigtigt at er er plads til, restitution, den nærende mad, glæde, hvile og afslapning.

Du kan følge med på vores mission både her, på facebook, instagram og youtube.

og skulle de være interesseret i at starte din egen mission 2020 så finder  du min booking kalender her:

Booking kalender

Vil du vide mere om det store sundhedstjek så kan du altid kontakte mig på mail siff@livingbyfrost.com

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.