diabetes
Balanceret sundhed

Kender du en med diabetes – måske er det dig selv ?

Diabetes er et stadig stigende problem i Danmark.

I følge Diabetesforeningen, oplyses der, at 252.750 har diabetes og 300.000 skønnes, at have prædiabetes. Diabetes koster samfundet omkring 86 mio. kr. om dagen så der er alt mulig grund til, at gøre noget ved den generelle sundhed.

Hvis du tænker at du måske kan være i risikogruppen så læs med her. For jeg vil i den næste tid give dig en masse håndgribelige råd som du kan bruge for at forbedre din generelle sundhed, men også for at forebygge at du udvikler diabetes. Har du allerde diabetes, så kan du også sagtens læse med for de råd jeg giver og bestemt også nogle som du kan have gavn af.

Som du måske har læst er jeg igang med den helt store opgradering af min virksomhed og min klinik får et gevaldigt løft.

Et af de nye tiltag bliver et større fokus på både mænd og kvinder med diabetes eller prædiabetes. Der kommer en række tiltag så det bliver meget lettere at få styr på kosten og ikke mindst motionen. Jeg er ved at få lavet et træningsrum hvor du kan træne, lige præcis som du har brug for.

Jeg har indgået i fantastisk samarbejde med en skøn kvinde.

Hun hedder Jeanette og bor lige rundt om hjørnet. Jeg har læst sammen med Jeanette og vi vidste ret hurtigt, at vi ville noget med sundhed og vi ville det sammen. Den 10 feb. er vi begge færdige som Umahro certificeret sundhedsrådgiver. Det, der er så fantastisk med dette samarbejde er, at Jeanette kan rigtig meget med træning – alt det jeg ikke kan og jeg kan rigtig meget med mad og opskrifter – alt det hun ikke kan. Så vi må vist sige at vi er “The dream team ” 😉

Hun kan være din vejleder og være den der presser dig lidt mere. For jeg er helt sikker på, at du kan mere end du selv tror og jeg kan hjælp dig med at få kosten helt på plads. Så sidder du lige nu og tænker, at det lyder super spændende og du bare gerne vil igang nu, så prøv at starte med kosten.

Mine 7 råd til dig med diabetes eller prædiabetes:

  1. brug tallerken modellen hvor 50% er stivelses fattige grøntsager ( det er hovedsageligt grønne grøntsager der vokser over jorden)
  2. 50 % skal være gode proteiner fra fisk, kylling, okse, lam eller gris ( hvis du spiser det ) det bedste er økologisk kød da det har et hører indhold af omega 3 som du har rigtig meget brug for.
  3. spring ikke måltider over
  4. undgå alt sødt, alt sukker, alt tilsat sukker, tørrede frugter o lign.
  5. undgå frugt, men spis gerne økologiske bær i små mængder
  6. få sunde fedtstoffer fra avokado, oliven, mandler både som hel mad og som olier
  7. Husk at drikke 1,5 – 2 liter vand daglig

Jeg vil rigtig gerne være med til at skabe endnu større opmærksomhed på, hvad den dårlige livsstil gør for dig

men det bedste er hvis du tænker wauu det her er spændende og det er lige det jeg har brug for.

Min ønske er at følge dig, til du selv har så stor et kendskab til din sundhed at det er helt naturligt at spise den mad der styrker din krop.

Følg med her, for i næste uge tager jeg fat på emnet rygning

( ja undskyld jeg ved det er et lidt ømtåleligt emne )

ps. og så husk lige at få tjekket dit blodsukker hos lægen <3

Du kan følge med i alt det nye og spændende der sker, nu hvor håndværkerne rumsterer hvis du kigger ind på min facebook side eller på instagram 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.