skuldre og kropsterapeutisk massage
Balanceret sundhed

Ved du hvad dine skuldre prøver at fortælle dig

Musklerne omkring dine skulderled hiver i mange retninger – og det gør dine skuldre til et meget udtryksfuldt område.Skuldre kan sidde oppe om ørerne, hænge slapt ned, trække sig ind foran brystet eller føres tilbage så hele brystkassen fremstår stor og kraftfuld.

Hvornår har du sidst lyttet til, hvad de prøver at fortælle dig?

Skuldre, der sidder oppe om ørerne,

er tegn på stress og angst. Vi hæver skuldrene, når vi bærer for stort et ansvar, oplever indre uro eller skal stå imod pres fra os selv og andre. Måske er det svært at acceptere egne grænser og bede om hjælp til at dele læsset?
Måske er der en grundlæggende følelse af uro og ængstelse indeni?

Hænger skuldrene slapt ned

er det derimod et tegn på opgivelse. Vores kreative, handlende og skabende energi strømmer fra skuldrene, gennem armene og ud i hænderne. Opgivende skuldre har mistet evnen til at skabe og kreere. Energien strømmer ikke længere frit.

Måske har livet været for tungt? Måske blev vi ikke mødt, når vi rakte ud efter de vigtige ting i livet – som kærlighed f.eks.? Måske blev forsøgene på handling slået ned igen og igen?

Skuldre, der runder ind mod brystet,

afspejler et behov for at passe på sit hjerte. På et ubevidst plan forstår vi, at vi kan forhindre smerte ved at lukke os om hjertet på forsiden og spænde op i ryggen på bagsiden. Denne holdning gør også, at vi ikke fylder så meget. Vi bliver små og usynlige. Måske var der en periode i livet, hvor det var vigtigt ikke at blive set så meget?
Måske blev hjertet på et tidspunkt såret dybt?

Skuldre, der er trukket langt tilbage

forsøger at give indtryk af styrke og mod. Men da de overdrevent tilbagetrukne skuldre er en spændingstilstand, er der ikke tale om autentisk styrke, men i virkeligheden ofte et værn mod noget, vi frygter.

Måske var styrke en måde at overleve på i barndommen? Måske blev vi ikke set eller værdsat med mindre vi pustede os op?

Vi holder selv på vores spændinger

Som du kan se, er skuldrene et sted, vi spænder op, når vi møder livets udfordringer. Vi spænder op i et forsøg på at klare os igennem, gøre det godt nok. Det er fint nok. Det er en naturlig reaktion. Men når vi ikke kan slippe vores anspændthed igen, giver det problemer:

Hvis vi ikke kan sænke skuldrene, får vi ondt.

Hvis vi ikke kan åbne brystkassen og få skuldrene tilbage, er det svært at opleve den glæde og kærlighed, som livet byder på. Hvis vi ikke kan sænke paraderne og vise vores sårbarhed, er det svært at komme tæt på andre mennesker og lade os selv blive set.

Vidste du, at vi faktisk selv holder fast på vores spændinger? At vi kan slippe kroppens spændinger, når vi lader paraderne falde og slipper det psykiske forsvar?

Hvad kan kropsterapeutisk massage hjælpe dig med:

  • at slippe stress, spændinger og smerter i kroppen
  • at slappe af.
  • at slippe psykiske blokeringer
  • at få større ro.
  • at få  indsigt samspil mellem krop og psyke
  • at lære dig at mærke dine egne behov og dine grænser
  • at acceptere dig selv
  • at tro på dig selv.
  • at få dine skuldre på plads igen

Hvordan foregår det ? 

Når du har bestilt din tid år du tilsendt en journal du skal udfylde inden første behandling. Ud fra den har vi en samtale om dine udfordringer, både fysisk og psykisk.

Jeg undersøger de steder du har gener og derudfra planlægges det videre forløb. Kropsterapeutisk massage, kombineres med samtaler og vejledning i hvordan du bedst støtter din krop.

Det kan være det anbefales at du yderligere støtter med gode tilskud http://www.livingbyfrost.com/kosttilskud/

eller en ampulkur til at støtte din process

Hvor mange behandlinger skal du have?

Det er individuelt hvor mange behandlinger, du skal have. Jeg anbefaler ofte minimum 3-4 gange med korte mellemrum og derefter opfølgende behandlinger for at sikre en forsat positiv udvikling

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.