Jeg har lavet en serie nyhedsbreve om alt det de skjuler i vores fødevarer.

Den første får du en bid af her og det næste nyhedsbrev udgives inden længe.

Jeg bliver lidt forarget over kvaliteten af vores fødevarer, og alt det de skjuler i vores mad.

Men allermest bliver jeg forarget over at det er så svært at gennemskue for den almindelige forbruger. Så derfor har jeg valgt at jeg vil sætte lidt lys på noget at alt det de skjuler… og så er det jo kun en brøkdel man har mulighed for at opdage.

Hvis du er lidt nysgerrig så kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev og få denne mail serie og blive lidt klogere på den mad du spiser.

Et lille klip fra den 1. mail i rækken

Er du helt klar over hvor meget der skjules i vores fødevarer ?

Når vi går en tur i supermarkedet tænker vi ikke altid over hvor meget “skrammel” der skjules i vores fødevarer – ja, jeg ved det er en lidt skarp retorik, men set med mine øjne er det skrammel og det er med til at gøre mennesker syge og få dem til at spise for meget.

Jeg vil i en mailrække sætte lidt fokus på Alt det de skjuler  men alt bliver det jo nok ikke, for det er utrolig svært at få de fulde billede og finde alt det er skjules.

Som du måske ved, bare mængden er lille nok behøver producenterne ikke at skrive det, som foreksempel med gluten.

I Europa kommisionens forordning om krav vedr. information til forbrugere, er det beskrevet at:

GLUTENFRI

Angivelsen »glutenfri« må kun anvendes, hvis fødevaren, som sælges til den endelige forbruger, har et glutenindhold på ikke over 20 mg pr. kg.

MEGET LAVT INDHOLD AF GLUTEN

Angivelsen »meget lavt indhold af gluten« må kun anvendes, hvis fødevaren, der består af eller indeholder en eller flere ingredienser fremstillet af hvede, rug, byg, havre eller krydsavlede sorter heraf, og som er specielt forarbejdet med henblik på at mindske glutenindholdet, har et glutenindhold på ikke over 100 mg pr. kg i den fødevare, som sælges til den endelige forbruger.

 

Jeg anbefaler ren og hel mad

Når nu det kan være lidt vanskeligt at udgå det skjulte skrammen i maden, så anbefaler jeg at du køber og spiser det der ikke har en indhold deklaration.

En rå gulerod indeholder kun gulerod og de næringsstoffer der nu er i den. Det er samtidig stoffer som din krop kan kende og som den kan bruge til noget, der er ikke mange E-numre de krop kan kende og ikke ret mange den kan bruge til noget. Og når først en fødevare har været omkring en producent/ fabrik og fået en indholdsdeklaration på  – tja så er der allerede ændret så meget i den at din krop ikke kan kende den som for eksempel en gulerod og derfor heller ikke ved, hvad den skal bruge den til.

Tilmeld dig til nyhedsbrevet her:

https://livingbyfrost.simplero.com/page/104964-living-by-frost-sundhedsraadgiver

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet får du mulighed for at få dem der allerede er sendt ud, du får nogle opskrifter med morgenmad og du får en liste over de fødevarer der indholder gluten

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.